Midlertidig anvendelse

For at øge kendskabet til projektet har vi iværksat flg. midlertidige anvendelser. Vores håb er, at nogle af dem med tiden bliver permanente:

Lions afholder loppemarked i den midterste hal mod banen, der bliver indgang via porten fra parkeringspladsen på Gammel Østergårdsvej, der bliver afspærret for enden af bygningen og ved siloen så det undgås at der er folk på hele pladsen. De lokale handlende i området vil blive inviteret til at deltage. Første gang lørdag d. 9. april, og herefter hver første lørdag i måneden.

Lørdag d. 27. august er der foredrag om foderstoffens historie i kantinen, med efterfølgende rundvisning på området. Mødet er offentligt.


Initiativet til foreningernes Hus i Malling er taget af lille gruppe lokale borgere i samarbejde med Kornbyen, der var informationsmøde i Kornbyen, DOMI lørdag den 6. november hvor man kunne høre om mulighederne for at låne lokaler til aktiviteter i din forening/klub. Den officielle indvielse af ”Foreningernes Hus” på Gl. Østergårdvej 20 i Malling fandt sted fredag den 3. december. I dagens anledning var der Åbent Hus for brugerne og de lokale borgere.Med til indvielsen var ud over lokale Beder-Mallingborgere - DOMIs formand, Herdis Larsen og Claus Philmann, som repræsentant for ejerne af Kornbyen samt den nyvalgte byrådspolitiker, Jesper Krogh Kjeldsen, der foretog den officielle åbning. Alle udtrykte begejstring over, at lokale kræfter på frivillig basis og med stort engagement får sat gang i aktiviteter i huset til glæde for lokale foreninger. Huset bliver allerede flittigt brugt af forskellige foreninger som f.eks. Fællesrådet, Lions Club, Fælles Fritid, malergruppen GangArt, den lokale billardklub, Biavlerforeningen, den lokale jagtforening og Islandsklubben ASKA. Foreningernes Hus bygger på et princip omkring et lokalt borgerhus, som kan anvendes af lokale foreninger, klubber eller befolkningsgrupper - og på den måde være med til at styrke det lokale fællesskab og forbedre vores lokalmiljø. Kornbyen, DOMI har stillet deres lokaler på Gl. Østergårds vej 20 i Malling til rådighed i en begrænset periode, foreløbig til udgangen af 2022, hvor de alligevel blot ville stå ubenyttede hen. Lokalerne bliver faciliteret til lokale foreninger og borgere igennem en frivillig baseret styregruppe, som også varetager Facebook siden. Foreningernes Hus i Malling.For at få adgang til at benytte lokaler i Foreningernes Hus i Malling, skal hver forening eller klub først oprettes/godkendes som bruger. I forbindelse med oprettelse af en brugerprofil, skal der indbetales et gebyr på kr. 500.- til dækning af rengørings- og toiletartikler, ind- og udvendig vedligeholdelse, internetadgang samt 2 stk. nøgler. Ønskes yderligere oplysninger kan der rettes henvendelse til styregruppens formand Jørgen Hesselbjerg på 40203105 eller jorgen.hesselbjerg@gmail.com
I forbindelse med åbningen af Foreningernes hus, blev der etableret et nyt mødested for friluftsfolket i lokalområdet, takket være nogle aktive frivillige blev huset placeret i haven ved Vedel huset, Gammel Østergårds vej 16, hus og grund er stillet til rådighed fra konsortiet bag Kornbyen, flytning af huset blev doneret af vognmand Thomsen Malling, XL stillede vederlagsfrit materialer til sokkel og terrasse til rådighed, Sven Hesselbjerg trådte til med lægning at terrassen. Den 3. december kl. 16 markeres åbningen med en reception hvor det nye byrådsmedlem Jesper Krogh Kjeldsen foretog den officielle åbning. Huset bliver flittigt brugt og til tider er det ikke nok med de 5 stole, brugerne sørger selv for justits og rengøring, alle er velkommen til at kikke forbi og få en snak med brugerne.
Yderligere information følger.
Yderligere information følger.
Yderligere information følger.
Yderligere information følger.
Yderligere information følger.
Dansk Cyklistforbund har gennem projektet www.givencykel.dk opfordret til at indsamle og fordele cykler til Ukrainere. Konsortiet Kornbyen ApS har velvilligt stillet lokaler til rådighed på Gl. Østergårdsvej 16 i Malling. Her kan afleveres og visiteres cykler; her kan udføres små reparationer såsom lapning, smøring m.v. – og her kan afhentes køreklare cykler.